Головна » Статті » Насадки для рибалки |
Наживки з хліба, тіста, манки Нарізаємо з чорного хліба невеликі кубики і обсмажуємо в соняшниковій олії до утворення темної скоринки. До готових кубиках можна додати різні ароматизатори на вибір: мед, сирий жовток, часник, розмелені зерна кропу. Тісто замішуємо з борошна або манки на яєчному білку до еластичного стану. Як ароматизаторів додаємо різні компоненти: мед, фруктові соки або ягідні ароматизатори (особливо полуничні), ванілін. Таке тісто можна використовувати в сирому вигляді, а можна скачати з нього невеликі кульки і опустити їх на пару хвилин в киплячу воду. Вийде чудова наживка - галушки. Для зимової риболовлі готуємо мите тісто. З пшеничного борошна замішуємо дуже круте тісто і ретельно промиваємо його проточною водою, поки не залишиться тільки клейковина. Додаємо дрібно розтертий макуха соняшнику, манної крупи і соняшникову олію. Готову наживку можна підфарбувати - зазвичай додають губної помади. Здобне дріжджове тісто саме є відмінною насадкою. Але ще краще насмажити з такого тесту оладок, нарізати з них невеликих кубиків і присмачити медом. Така наживка незамінна для водойм з мулистим дном. Справа в тому, що дріжджове тісто дуже пористе, і внаслідок цього не тоне. Навіть якщо ваше грузило потоне в мулі, гачок, з наживленим на ньому шматочком оладки спливе над поверхнею мулу і залишиться доступним для риби. Горохові млинці. Горох замочуємо на добу у воді. Після варимо до готовності гороху. Посудину з горохової кашею вкутуємо ковдрою і залишаємо до повного охолодження. Поки горох остигає, відварюємо вівсяні пластівці. Повністю остиглий горох і вівсяні пластівці перемішуємо і розтираємо, додаючи трохи борошна. З отриманої маси смажимо на олії млинці. Нарізаємо з них невеликі кубики - наживка готова. Таку наживку теж можна ароматизувати медом, ваніллю, фруктово-ягідними ароматами. Це чудова наживка для ляща, плотви, карася та інших риб. Ще один рецепт наживки для білої, мирної риби. Розмочуємо м'якоть чорного хліба. Трохи присаливаем, злегка змочують соняшниковою олією і посипаємо борошном. Перемішуємо, додаємо білок сирого яйця, ще трохи борошна і знову ретельно перемішуємо. Отриману таким чином масу скачуємо в кулю і поміщаємо в пластиковий пакет, попередньо посипавши його борошном. Ароматизуючи таку наживку на свій смак. Тут можна проявити своє творче начало. У мене найкраще клювало з додаванням печива або фруктово-ягідних ароматів. | |
Переглядів: 495 | |
Всього коментарів: 0 | |